top of page

Yağlı Saçlara Çözüm Olabilecek Öneriler

Hemen hemen her gün ağırlaştığı ve yağlandığı için saçlarını yıkıyorsan, hatta bazen günde 2 kere yıkadığın bile oluyorsa nu öneriler tam sana göre! Yağlanan, ağırlaşan saçlar birçok kişinin kabusu. Dışarı çıkmak için plan yaparken aynanın karşısına geçip önce bir saçlarımı yıkamam lazım diyerek görüşme saatlerini ertelemeni en iyi biz anlarız! Bazı dönemlerde, mevsim geçişlerinde, hormonsal durumlarda ya da saç derisindeki yağ dengesini bozan birtakım ürünler kullanıldığında bu sorun ortaya çıkabilir. Vereceğimiz önerileri uygulayarak bu durumun önüne geçmenize yardımcı olacağız.


Yağlı saçlar için kısa süreli çözüm olarak kuru şampuan kullanmak, saça talk pudra dökmek gibi öneriler verilebilir ancak bu uzun vadede saç derisinin nefes almasına engel olabilir, saç köklerini tıkayabilir. Bu nedenle, bu tarz uygulamaları sadece çok aceleniz olduğunda yapmanızı tavsiye ederiz.


Saç Yağlanmasının Nedenleri

Kıl köklerindeki yağ bezeleri, saçın yumuşaklığını ve elastikiyetini sağlar. Ancak bazı nedenlerden dolayı fazla üretilen yağ miktarı, saçta parlak ve yağlı bir görüntü oluşmasına neden olabilir. Özellikle ergenlik döneminde, vücut daha fazla yağ salgıladığı için saçlar daha yağlı ve dolayısıyla parlak gözükür. Saç yağlanması nedenleri arasında gün içinde aşırı terleme, hava kirliliği ve sigara içilen kapalı alanlarda bulunmak da vardır. Sağlıklı yaşam, bol su içmek, vücudun ihtiyaçlarını karşılayacak vitaminler ve özellikle de B vitamini almak saçlarının yağlanmasını azaltacaktır.

Saç Yağlanmasını Engellemek için Öneriler

Saçlarınızı yağlı hissettiğinizde günde 2 kere saç yıkamak saçlar için fayda yerine zarar sağlar. Saç derisinde bulunan ve saça faydalı olan doğal yağın yağ dengesini bu şekilde bozar ve saçların daha da yağlanmasına neden olursunuz. Dolayısıyla saçlarınızı iki günde bir olacak şekilde, yağlı saçlar için uygun bir şampuanla yıkamalısınız.


Yağlı bir saç derisine ısı verilmesi de saçlardaki yağ oranının artmasına neden olacaktır. Saçlarınızın kendine gelmesini istiyorsanız maşaya ve düzleştiriciye bu süreçte ara vermeni öneririz. Saç deriniz yoğun ısı nedeniyle, derinin kurumasını önlemek amacıyla daha fazla yağ üretecektir. Bu da saçınızın daha çok ağırlaşmasına, yağlanmasına neden olabilir.


Saç yağlamasının en büyük nedenlerinden biri de saçı yanlış yıkamaktır! Evet, yıllardır saçınızı yanlış yöntemle yıkıyor olabilirsiniz. Buraya tıklayarak San Kuaför’ün YouTube sayfasında saç yıkamayla ilgili verilen önerileri izleyebilirsiniz. Özellikle saçlarınızı şampuanladıktan sonra durulamaya ne kadar zaman ayırdığınız oldukça önemli.


Saçlarınızı şampuandan arındırırken kullandığınız suyun sıcaklığı da çok önemlidir. Aşırı sıcak suyla saçları yıkamak da yağ üretiminin artmasına neden olur. Saçlarınızı yıkarken mutlaka ılık su kullanmalısınız. Saç derisindeki kan dolaşımını arttırmak, saçlarınızın daha parlak olmasını sağlamak için son durulama suyunda daha soğuk suyla yıkamanızı tavsiye ederiz.


Saç sağlığında beslenmenin önemi oldukça fazla. Hangi besinleri tüketirseniz, saçlarınıza da aynı besinlerin ulaşır. Fast-food tarzı, yağlı yiyecekleri çok sık tüketmek, cildinizde sivilcelenmeye, saçlarınızda yağlanmaya neden olur. Hem vücut hem de cilt ve saç sağlığını korumak için yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı, vitamin ve protein içeren besinler tüketmelisiniz.


Bu tür faydalı bilgiler için San Kuaför Youtube sayfasını takip edebilirsiniz!

151 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page