top of page

Yağlı Saç için Bakım Önerileri

Kıl köklerindeki yağ bezeleri, saçın yumuşaklığını ve elastikiyetini sağlar. Fakat bazı sebeplerden dolayı fazla üretilen yağ miktarı, saçta parlak ve yağlı bir görüntü oluşmasına neden olabilir. Özellikle ergenlik döneminde, vücut daha fazla yağ salgıladığından saçlar daha yağlı ve dolayısıyla parlak gözükür.


Saç yağlanması nedenleri arasında gün içinde aşırı terleme, hava kirliliği ve sigara içilen kapalı alanlarda bulunmak da vardır. Sağlıklı yaşam, bol su içmek, B vitamini almak saçlarının yağlanmasını azaltacaktır. Bu blog yazımızda, yağlı saçlar ile başa çıkmanın 5 yolunu sizler için derledik.


Saçlarınızı iki günde bir yıkayın: Saçlarınız çabuk yağlanıyor, hep kirliymiş gibi hissediyorsunuz diye aynı günde 2 kere saç yıkamak, her gün saç yıkamak saçlarınız için fayda yerine zarar sağlamaktadır. Saç derisinde bulunan ve saça faydalı olan doğal yağın yağ dengesini bu şekilde bozabilir, saçlarınızın daha da yağlanmasına neden olabilirsiniz. Dolayısıyla saçlarınızı 2 günde 1 yıkamalısınız.

Isıl işlemden uzak durun: Saçlarınızı ısıyla şekillendirmediğinizde, birazcık daha geç yağlandığını siz de fark ettiniz mi? Maşayla, düzleştiriciyle şekillendirmeye, fön çektirmeye bu süreçte ara vermenizi öneririz. Saç deriniz yoğun ısı nedeniyle, derinizin kurumasını önlemek amacıyla daha fazla yağ üretebilir. Bu da saçınızın daha çok ağırlaşmasına, yağlanmasına neden olabilir.


Saçınızı duruladığınızdan emin olun: Saç yağlamasını önlemek için saçlarınızı nasıl şampuanladığınızı ve duruladığınızı da bir gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Özellikle saçlarınızı şampuanladıktan sonra durulamaya ne kadar zaman ayırdığınız çok önemli. Saçlarınızı durulamak için minimum 1 dakika ayırmanız gerekiyor. Saçlarınızı durularken akan su berraklaşana, köpük kalmayana kadar durulamanız gerekiyor. Bunun yanı sıra saçlarınızı durularken kullandığınız suyun sıcaklığı da çok önemli. Aşırı sıcak suyla saçları yıkamak da yağ üretiminin artmasına neden olabilir. Bu sebeple saçlarınızı yıkarken mutlaka ılık su kullanmalı, hatta saç derinizdeki kan dolaşımını arttırmak, saçlarınızın çok daha parlak olmasını sağlamak için son durulama suyunda dayanabildiğiniz kadar soğuk suyla yıkamanı öneriyoruz.


Yağlı yiyeceklerden uzaklaşın: Hangi besinleri tüketirseniz, saçlarınıza da aynı besinlerin ulaştığını düşündünüz mü? Fast-food tarzı, yağlı yiyecekleri çok sık tüketiyorsanız bu durum cildinizde sivilcelenme, saçlarınızda yağlanma olarak geri döner! Hem vücut sağlığınız hem de cilt ve saç sağlığınızı korumak için yağlı yiyeceklerden uzak durmalı, vitamin, protein içeren besinleri tüketmelisiniz.


Doğru şampuan seçimi: Tüm bu maddelerin yanı sıra doğru şampuanı kullanmak da oldukça önemlidir! Bobel saç derisine yoğun bakım sağlayan şampuan, saçlarınızı çevresel stres faktörlerinden korurken saçları temizleyip güçlendirerek, saç derisinin sağlıklı görünümünü optimum eden özel bileşenler içerir.

71 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page