top of page

Tesettürlü Kadınlar için Saç Bakım Önerileri

Güncelleme tarihi: 15 Eyl 2022

Tesettürlü kadınların saçları gün boyu hava almadığı için ve genellikle topuz halinde olduğu için kepeklenme, kırılma ya da matlaşma gibi saç problemleri görülebilir. Kapalı kalan saç derisinin ve saçın bakımı normal saç bakımına göre farklılıklar gösterir. Bu problemi ortadan kaldırmak ve sağlıklı saçlara kavuşmak isteyen tesettürlü kadınların dikkat etmesi gereken bazı noktaları derledik.



Her bireyde olduğu gibi, tesettürlü kadınlarda da saç bakımı oldukça önem taşır. Saçın gün boyunca kapalı olması saç derisinde kurumaya ve terlemeye yol açar. Vücudumuzun güneşe ve havaya ihtiyacı olduğu kadar saçlarımızın da güneş, hava ve çeşitli mineral ve vitaminlere ihtiyacı vardır. Güneşten yeterli D vitamini alamayan saç dipleri için takviye yapmak önemlidir. Bunu kuaförünüzün önerdiği çeşitli bakım ürünleri ile desteklemek mümkündür.


Örtünün içinde saçların her gün aynı şekilde toplanması, saç kırılmalarının en önemli sebeplerinden birisidir. Sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız saçlarınızı çok sıkmadan ve mümkün olduğunca farklı şekilde toplamanızı tavsiye ederiz. Bunun yanı sıra başörtülerinizin ya da bonenizin hijyenine dikkat etmeniz çok önemlidir. Mümkünse hem bonenizi hem de başörtünüzü sadece bir gün kullanın ve sık sık yıkayın. Kepek sorunu yaşamamak için buna dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

214 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page