top of page

Saç Yıkarken Su Sıcaklığı Nasıl Olmalı?

Saç yıkarken su soğuk mu olmalı sıcak mı, saç soğuk su ile yıkanırsa temizlenir mi, sıcak su ile yıkanırsa çok yıpranır mı… Bu sorular sizin de kafanızı karıştıran, aynı zamanda saç bakımı ile ilgili bilmeniz gereken en temel konulardan biri… Çünkü saçı yıkarken ayarlayacağınız su sıcaklığı saç sağlığı için çok önemli. Saçlarınızı düzenli aralıklarla yıkadığınız halde cansız, kuru veya yağlı bir yapıda kalıyorsa bu yazı sizlere yardımcı olacaktır.


Sıcak suyun kirleri çıkarmak gibi güçlü bir özelliği var. Saç, su sıcaklığına tepki veren canlı yapıdadır. Sıcak su aslında sauna etkisi gösterir ve saç derisinin gözeneklerinin açılmasında yardımcı olur. Açılan gözenekler saç derisinin nemi ve doğal yağları emmesine yardımcı olur. Ayrıca az önce de dediğimiz gibi sıcak su, saçta biriken kir ve fazla yağları temizlemede önemli bir yardımcı.

Gerektiğinden fazla sıcak su, saçlarımızdaki uçucu yağların ve nemin kaybolmasına neden olacağı için zamanla kuruluk ve kepek sorunu ortaya çıkabilir. Saçlar daha kırılgan hale gelir. Zayıflayan saç kökleri ise sonuçta saç dökülmesine neden olabilir.


Soğuk su, saç derisindeki doğal yağları korur, saça sağlıklı bir parlaklık verir ve ekstra nem yükleyerek daha pürüzsüz bir görünüm sağlar. Sıcak su gibi gözenekleri açmanın aksine gözenekleri kapatarak saç derisinin daha uzun süre daha temiz kalmasını sağlar fakat bu durum saç derisini yağ ve kire karşı daha az savunmasız hale getirir.


Saçların olması gerekenden fazla soğuk suyla yıkanması fazla yağların ve kirlerin saç derisinde birikmesine neden olur. Saçlarda bu nedenle hem daha yağlı hem de kirli bir görünüm oluşur.


Ilık su saçı temizlemenin, kiri çözmenin ve gözenekleri açmanın en iyi yollarından biridir. Gözenekleri açmada ve kiri çözmede harika bir denge kurarak daha sağlıklı bir saç bakımı için ilk adımı sağlar. Saç derisindeki fazla yağı ortadan kaldırır. Özellikle yağlı saçlara sahip olanlar için ılık su idealdir.

894 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page