top of page

Saç Kestirirken Nelere Dikkat Etmeli?

Öncelikle, saçını kestirmeye gitmeden önce yüz şeklini net bir şekilde belirlemeli ve kuaföre istediğin saç modelinin birden fazla görselini göstermek üzere hazırlamalısın. Bu, kuaförünüz ile aranızdaki iletişimi kuvvetlendirecektir.


Ayrıca kesim esnasında kuaförün yönlendirmelerini dinlemeli, yine de kendini içine sinmeyen bir modeli ya da kesimi onaylamak zorunda hissetmemelisin. Kuaförünüz her ne kadar size yakışacak saç konusunda bilgili olsa da, günün sonunda her gün aynaya bakan siz olacaksınız.


Saç modeline karar verirken sadece yüz şeklini değil, diğer faktörleri de göz önünde bulundurmalısın. Boy uzunluğu, omuz genişliği, göğüs büyüklüğü dahi saç kesiminde bütüncül bakılması gereken noktalardır. Aynı zamanda saçlarının uzunluğu, kısalığı ve kesiminin ne kadar iddialı olduğu konusunda yaşam stilin ve mesleğin ön planda tutulmalıdır.





Kestirmek istediğin modelde karar kıldıktan sonra seçtiğin kuaför ile bir ön görüşmeye gidebilir ve model hakkında profesyonel görüşünü alabilirsin.


Gerçekten de yeni bir saç stiline hazır olup olmadığından emin olmalısın. Sırf televizyonda veya sosyal medyada gördün diye o saçın sana yakışacağını düşünmemelisin. Hatırla, birkaç sene önce her yer başının tek tarafı erkek kesimi olan diğer tarafı uzun kalan kadınlarla doluydu.


Kuaför kesimden önce sana hangi saç ürünlerini kullandığını ve daha önce yaptırdığın işlemleri sorduğu zaman dürüst davranmalısın. Saçın için birbirinden kaliteli şampuan ve saç bakım ürünlerini sana özel olacak şekilde tavsiye edebilir.

79 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page