top of page

Kabarık ve İnce Telli Saçlar

Güncelleme tarihi: 15 Eyl 2022

Kabaran ve ince telli saçlara sahipseniz önerilerimizi dikkate alabilirsiniz!

Öncelikle uzun vadeli sonuç almak istiyorsanız duş rutininizi değiştirmeniz gerekmektedir. Sülfat yani aslında deterjan içeren şampuanlardan uzak durmanız gerekir. Sülfat saçı kurutur ve kabarmasına yol açar.


İnce telli ve kabaran saçlarınızı indirmek için banyo esnasında, saçınızı yıkama aşamasında sıcak sudan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Saçların sıcak su ile yıkanması saçları yıpratır ve kabarmasına sebep olur. Sıcak su kullanmadan içiniz rahat etmiyorsa, banyo sonrası son duş suyunda saçlarınıza soğuk su tutmanızda fayda var.


Islak saçlar kuru saçlardan daha fazla kırılgandır. Saç kurutma makinası saç yapısını bozarak nemi azalttığı için kabarmaya neden olacaktır. Bu nedenle saçlarınızın doğal halinde, kendi kendine kuruması daha iyi olacaktır. Bu aşamada mikrofiber havlu kullanmak yine saçlarınızın kabarmasını engelleyecektir.



Düzenli olarak saç kestirmek de kabaran saçların bir çözümü olabilir. Yüzünüze uygun bir doğru kesim modeline sahip olmak, saçlarınızın daha sakin kalmasına yardımcı olur. Yaşadığınız sorunu kuaförünüzle paylaşın ve düzenli olarak saçlarınızı kestirin ve kuaförünüz gerekli görüyorsa keratin botoks yaptırın. Kırıklardan ve yıpranmış saçlardan kurtulmanız halinde, daha sakin ve etkileyici saçlara sahip olabilirsiniz.

232 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page