top of page

Hangi Besinler Saçları Güçlendirir?

Mevsim değişiklikleri, şehir hayatı, kireçli sular, sürekli işlem gören saç telleri… Saçların kırılması, dökülmesi ve canlılığını kaybetmesi için birçok sebep var. Saçları dinlendirmek için bir süre işlem uygulamaya ara versek ve yağlarla bakım yapsak da, çok olumlu sonuç alamıyoruz. Buradaki temel sebep aslında saç diplerini besleyememek. Saç kökleri dermiş tabakasında bulunur ve papilla ile kan damarları arasında doğrudan bağ vardır. Dolayısıyla saç köklerinin sağlığı tükettiğimiz ürünlerdeki besin değerleriyle bağlantılıdır.

Bu yazımızda sizlere, saçları güçlendiren birkaç besini listeleyeceğiz.


Mandalina: İçeriğindeki C vitamini deposuyla saçlarınıza canlılık verir. C vitamini, saçın büyümesi ve gelişmesi için gereklidir ve vücut organik olarak üretemediğinden, mandalina gibi C vitamini ile dolu yiyecekler tüketmek, saçınızı güçlendirmek için iyi bir yoldur.

Mantar: Mantar, D vitamininin sağlam bir kaynağıdır ve saçınızı güçlü ve parlak hale getirmeye yardımcı olabilir. Bir araştırmaya göre mantar yeni saç köklerinin oluşmasına yardımcı olabilir. Saçınızın kalınlığını artırabilir veya yaşlandıkça kaybettiğiniz saç miktarını azaltabilir.


Somon: Folikül uyarıcı D vitamini alımını arttırmanın bir başka yolu da süperstar omega-3 yağ asitleri ile yüklü olan somon balığını yemektir. Bir çalışmaya göre D vitamini, uyku halindeki saç köklerinin uyarılmasına yardımcı olabilir.


Brezilya Fındığı: Güçlü, sağlıklı saçlar için ihtiyaç duyulan besin maddesi selenyum, oksidatif hasardan korunmada ve saç foliküllerinin oluşumunda rol oynayan önemli bir elementtir. Saçınızın güçlü ve gür kalmasını sağlamak için Brezilya fındığı gibi selenyum bakımından zengin gıdalar tüketebilirsiniz.


Tatlı Patates: Yapılan araştırmalar A vitamininin saç folikül kök hücrelerini aktive ettiği göstermiştir. Aslında, saç köklerinin en uygun seviyede çalışmasını istiyorsanız, tatlı patates gibi retinoik asidin (A vitamininin bir bileşeni) yüksek miktarda bulunduğu ürünleri tüketebilirsiniz.


Siyah Fasulye: Siyah fasulyenin yapısında bulunan lizin, demir ve çinko alımında rol oynayabilecek önemli bir amino asittir. Dolayısıyla lizinin, sağlıklı saçların büyümesini ve gelişimini teşvik ettiği bilinmektedir.

55 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page